Andelsägare & köpa

Andelsägare & köpa

Du som andelsägare kan registrera dig på hemsidan och därmed få tag i protokoll från årsmöten etc via denna länk.

Inför att du ska nyttja dina veckor på Fjällvattnet ber vi dig att fylla i en ankomstanmälan  HÄR
Här finner du information om vad du kan tänkas behöva inför din kommande tur till Fjällvattnet.

Om du har frågor är du välkommen att mejla  info@fjallvattnet.se eller skriva dina frågor i din ankomstanmälan.


Fjällvattnet är en bostadsrättsföreningen med över 800 andelsägare. Du som andelsägare kan få tag i protokoll från årsmöten etc via medlemssidan. Lösenordet till medlemssidorna hittar du på fakturan för din årsavgift som skickas ut i december. Om du har köpt dina andelar under året kommer du hitta lösenordet i ditt överlåtelseavtal. 

Inför att du ska nyttja dina veckor på Fjällvattnet ber vi dig att fylla i en ankomstanmälan HÄR
Här finner du information om vad du kan tänkas behöva inför din kommande tur till Fjällvattnet.

Om du har frågor är du välkommen att mejla  info@fjallvattnet.se eller skriva dina frågor i din ankomstanmälan.


Hyr ut dina andelsveckor

Du som är andelsägare och inte vill nyttja din vecka kan få hjälp med att hyra ut din stuga genom att kontakta receptionen, info@fjallvattnet.se

Av hyrespriset dras en provision på 20% och resten betalas ut till dig efter nyttjad vecka. Tänk på att meddela receptionen i god tid då det vissa perioder är stor efterfrågan på att besöka Fjällvattnet. Du kan självklart hyra ut din stuga själv.

Du som andelsägare är ansvarig för att informera din hyresgäst om ankomstanmälan och städning samt att anmäla till receptionen att vilka som kommer nyttja din stuga. Vid felaktigheter i kommunikation med receptionen debiteras du som ansvarig andelsägare.

Hur fungerar det när det är mina veckor?

Du har dina veckor i samma stuga varje år och kommer snabbt att känna dig som hemma! Innan ankomst behöver du fylla i ankomstanmälan så att vi vet att du kommer samt om ni har behov av något särskilt i er stuga.
Du hittar listan på alla saker vi kan tillhandahålla här.

När och hur betalar man sin avgift?

Som andelsägare betalar du en årsavgift per vecka.
Fakturan med din årsavgift skickas i december månad per mejl eller per post om vi inte har en mejladress till dig.
Har du frågor kring detta, mejla oss gärna på info@fjallvattnet.se

Att sälja sina andelar

Om du som är andelsägare funderar på att sälja dina veckor sker detta i egen regi, meddela sedan receptionen när försäljningen är genomförd.

Behöver du som andelsägare hjälp vad gäller avtal, överlåtelse mm när köpet är klart så kontakta även receptionen då.

Föreningen ombesörjer inte andelsägarnas försäljning av veckor.

Försäljning

Går du i säljtankar så kan du alltid höra med personalen ( info@fjallvattnet.se) ifall de har ett noterat intresse för de aktuella veckorna som omfattas av din försäljning.

Du som medlem kan idag sälja dina veckor själv eller via Nethem.
Nethem hanterar hela försäljningsprocessen och vidarebefordrar även ett av köparen och säljaren signerat överlåtelseavtal till föreningen för registrering. 

Du som medlem kan informera om din försäljning genom att sätta upp veckorna till försäljning på anslagstavlan i receptionen

Om du redan har en köpare

Om du redan har en köpare ber vi dig kontakta  info@fjallvattnet.se
Personalen kommer förse dig med en blankett för de uppgifter måste skickas in och vilka rutiner som behöver gås igenom för att överlåtelsen ska gå rätt till.

En felaktig överlåtelse

Felaktig överlåtelse kan resultera i att du som tidigare ägare kommer bli betalningsskyldig för både årsavgifter, eventuella dubbelbokningar som sker i stugan samt eventuella tillkomna avgifter vanligtvis tillfaller ägaren, såsom dåligt städat hus

Avsägelser, gåvor och arv

Det är viktigt att våra medlemslistor är uppdaterade med nya ägare så att inte fakturan skickas till fel person.
Om du vill avsäga dig dina andelar, ge bort dem i gåva eller om du har fått andelar i arv eller genom bodelning, ber vi dig kontakta info@fjallvattnet.se för att vi ska kunna hantera ägarändringar.

Karta över stugorna

Klicka på bilden för att få den större

Om föreningen, historik

Brf Fjällvattnet i Funäsdalsfjällen bildades våren 1977. Alla timmerhus är ritade av arkitekten Ralph Erskine. Stugbyn ligger fridfullt i vildmarken på en halvö i sjön Vattnan, omgivet av massor av fiskevatten. En utmärkt utgångspunkt för vandrings-, skid-, bär-, svamp- och fisketurer.

Med fritidsbyns snövessla kan gästande skidåkare tolka till Falkboets Våffelstuga uppe på fjället. Föreningen består av 38 friliggande timmerhus samt gemensamhetsanläggningar och är ett kärt resmål för många familjer. Föreningen välkomnar nya andelsägare för den som vill uppleva den svenska naturen när den är som bäst. Som andelsägare i Fjällvattnet har du möjlighet att upptäcka härliga Härjedalen år efter år.

Brf Fjällvattnet i Funäsdalsfjällen bildades våren 1977.Alla timmerhus är ritade av arkitekten Ralph Erskine. Stugbyn ligger fridfullt i vildmarken på en halvö i sjön Vattnan, omgivet av massor av fiskevatten.

En utmärkt utgångspunkt för vandrings-, skid-, bär-, svamp- och fisketurer.Med fritidsbyns snövessla kan gästande skidåkare tolka till Falkboets Våffelstuga uppe på fjället.

Föreningen består av 38 friliggande timmerhus samt gemensamhetsanläggningar och är ett kärt resmål för många familjer. Föreningen välkomnar nya andelsägare för den som vill uppleva den svenska naturen när den är som bäst.Du hittar våra lediga andelar här nedan.Som andelsägare i Fjällvattnet har du möjlighet att upptäcka härliga Härjedalen år efter år.

Vanligtvis säljs veckorna i par, med en hög attraktiv och en lägre attraktiv vecka för att alla ska få möjlighet att uppleva olika säsonger i Fjällvattnet. Några enstaka veckor säljs som enskilda veckor.För att köpa in dig i Fjällvattnet vänligen kontakta receptionen för ytterligare info om vad som gäller info@fjallvattnet.se


Brf Fjällvattnet i Funäsdalsfjällen bildades våren 1977.
Alla timmerhus är ritade av arkitekten Ralph Erskine. Stugbyn ligger fridfullt i vildmarken på en halvö i sjön Vattnan, omgivet av massor av fiskevatten.

En utmärkt utgångspunkt för vandrings-, skid-, bär-, svamp- och fisketurer.
Med fritidsbyns snövessla kan gästande skidåkare tolka till Falkboets Våffelstuga uppe på fjället.

Föreningen består av 38 friliggande timmerhus samt gemensamhetsanläggningar och är ett kärt resmål för många familjer. Föreningen välkomnar nya andelsägare för den som vill uppleva den svenska naturen när den är som bäst.
Som andelsägare i Fjällvattnet har du möjlighet att upptäcka härliga Härjedalen år efter år.

Vanligtvis säljs veckorna i par, med en hög attraktiv och en lägre attraktiv vecka för att alla ska få möjlighet att uppleva olika säsonger i Fjällvattnet. Några enstaka veckor säljs som enskilda veckor. För tillfället säljs inga veckor av föreningen men det finns alltid andelsägare som vill sälja. 
För att köpa in dig i Fjällvattnet vänligen kontakta receptionen för ytterligare info om vad som gäller info@fjallvattnet.se

Så här gör du för att köpa

Föreningen välkomnar nya andelsägare för den som vill uppleva den svenska naturen när den är som bäst. Som andelsägare i Fjällvattnet har du möjlighet att upptäcka härliga Härjedalen år efter år.  För tillfället säljs inga veckor av föreningen men det finns alltid andelsägare som vill sälja. 
För att köpa in dig i Fjällvattnet vänligen kontakta receptionen för ytterligare info om vad som gäller
info@fjallvattnet.se

Parveckor

Vanligtvis säljs veckorna i par, med en hög attraktiv och en lägre attraktiv vecka för att alla ska få möjlighet att uppleva olika säsonger i Fjällvattnet.
Några enstaka veckor säljs som enskilda veckor. För att köpa in dig i Fjällvattnet vänligen kontakta receptionen för ytterligare info om vad som gäller
info@fjallvattnet.se För tillfället säljs inga veckor av föreningen men det finns alltid andelsägare som vill sälja. 

Galleri

Se våra bilder ifrån fjällvattnet

Alla stugor är ritade av arkitekten Ralph Erskine.
Se hur stugorna ser ut

Uthyrning

Intresserad av att hyra stuga? Se om datumen du önskar är lediga!