Corona åtgärder på Fjällvattnet

Folkhälsomyndighetens och regeringens uppmaningar till svenska folket gäller så klart också oss som andelsägare i Brf Fjällvattnet. Vi tror fortfarande att vistelsen på Brf Fjällvattnet kan vara ett bra sätt att undvika möten med smittade personer, då vi utgår från att vi som andelsägare inte åker hit när vi känner oss det minsta sjuka. Känner du dig krasslig eller har du någon sjukdom som är extra känslig för Covid-19, räknar vi med att du följer Folkhälsomyndighetens råd att stanna hemma. Resandet till Brf Fjällvattnet sker sälla kollektivt, men tänk ändå på att inte stanna till för raster på platser med mycket folk. Covid-19 kan finnas hos personer som inte alls visar några symptom.
I servicehuset har vi skyltar som påminner om att hålla avstånd och det finns också handsprit. Bastu med omklädningsrum kan bokas familjevis under lågsäsong, pga Corona är dock bastun för närvarande helt stängd.

Som anläggning har vi ansvar för att hindra smittspridning, vilket innebär att vi fortsätter med våra åtgärder. Det gäller givetvis också dig som medlem. Har du det minsta lilla symptom på någon sjukdom är det bra om du stannar hemma. Framför allt undvika nära kontakter med andra människor. Covid-19 kan ge lindriga symtom som liknar en förkylning, så det är viktigt att vara vaksam.


Servicehuset

  • Vi har kommit överens med vår städfirma om att vara extra noga med städningen av servicehuset.
  • Här kommer rengöringen utökas med att desinfektionssprit på beröringsytor i hela huset, så som till exempel receptionsdisk, handtag, dörrar, bord och stolar, strömbrytare mm. – Kort sagt alla ställen som vi kan tänkas beröra.
  • På alla offentliga toaletter finns rikligt med tvål och engångshanddukar (som alltid)
  • Bastun bokas familjevis nu under lågsäsong, liksom omklädningsrum. Dock är dessa nu stängda på grund av Corona.
  • För att påminna andelsägare, gäster och personal har vi satt upp affischer med förhållningssätt för god handhygien.


Stugorna

  • Efter varje boendevecka uppmanar vi de som städar husen själva att följa våra städinstruktioner extra noga.
  • Vi desinficerar handtag, knoppar, spolknappar, strömbrytare och andra ställen där händer kan tänkas beröra
  • Så länge vi har tillgång till desinfektionsmedel ska också toaletten, handfaten och duschutrymmet desinficeras


Bestämmer du dig för att inte nyttja din vecka på Fjällvattnet är vi tacksamma om du kontaktar receptionen i god tid med besked. På så sätt kan vi hyra ut “din” vecka, eller lämna över den till någon annan som önskar och kan besöka vårt fina fjällvattnet.